Timmerfabriek Janssen Herveld | Tielsestraat 150 Herveld | 0488 491862
Url: Producten/Beglazing en ventilatieroosters


KOMO certificaat 33045 (BRL 0801) met aanvullend certificaat houten buitendeuren (BRL 0803)

Beglazing

Als timmerfabriek leveren wij niet alleen de houten kozijnen, ramen en of deuren, maar eventueel ook met bijbehorende beglazing, dus een compleet concept.

Dankzij onze uitstekende relatie met de glasfabriek, zijn wij in staat het breedst denkbare assortiment glas te leveren aan zowel particulieren als bedrijven. Van een standaard keukenruitje tot aan speciaal vervaardigd veiligheidsglas. En van sterk isolerend HR++glas tot exclusief glas-in-lood. Timmerfabriek Janssen haalt het allemaal voor u in huis. Met een levertijd van tussen de 5 a 10 werkdagen. En dat tegen keihard concurrerende prijzen. 

Ons assortiment bestaat uit:

 • standaard isolatieglas
 • HR+ isolatieglas
 • HR++ isolatieglas
 • Inbraakwerend gelaagd isolatieglas
 • Veiligheids isolatieglas, gelaagd of gehard
 • Enkelglas, gelaagd enkelglas en of gehard enkelglas
 • Glas in lood
 • Glas met roeden

Standaard isolerend glas Standaard isolerend glas
Standaard isolatieglas is de traditionele dubbele beglazing. Deze dubbele beglazing bestaat uit twee glasplaten die door middel van een afstandhouder aan elkaar gelijmd zijn. De ruimte (spouw) tussen de glasbladen is hermetisch afgesloten en gevuld met droge lucht. De thermische isolatie is ongeveer tweemaal beter dan die van enkel glas.
 
Informatie
U-waarde:  2,9W/mē.K
Vulling: Lucht
Dikte: 5-15-4
 
Standaard isolerend glas Hoog rendement (HR+) glas
HR+ glas is beglazing waarbij een glasblad voorzien is van een warmtereflecterende coating. Deze coating geeft de beglazing HR++ eigenschappen. De spouw tussen de glasbladen is hermetisch afgesloten en gevuld met droge lucht. De thermische isolatie is aanzienlijk groter dan die van standaard isolatieglas.
 
Informatie
U-waarde:  1,6 W/mē.K
Vulling: Lucht
Dikte: 5-15-4
 
Standaard isolerend glas HR++ glas
Hoog rendement ++ glas is beglazing waarbij een glasblad voorzien is van een warmtereflecterende coating. Deze coating geeft de beglazing HR++ eigenschappen. De spouw tussen de glasbladen is hermetisch afgesloten en gevuld met Argon gas, waardoor de thermische isolatie nog groter is dan die van HR+ (lucht-)isolatieglas.
 
Informatie
U-waarde:  1,1 W/mē.K
Vulling: Argon
Dikte: 5-15-4
 
Isolerend glas met glas in lood of zonwering Andere toepassingen
De ontwikkeling van isolatieglas heeft niet stilgestaan. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk in de spouw jaloezieën of 'glas in lood' te plaatsen. Ook wordt er inmiddels heel veel gebruik gemaakt van brand-, zon- of geluidswerend glas.
 
Mogelijkheden
Glas in lood
Jaloezieën
Kruiskozijnen
Brandwerend glas
Zonwerend glas
Geluidsisolerend glas

 

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is er in verschillende diktes en kleuren en is ook als isolatieglas verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en van de situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

Standaard gelaagd glas Standaard gelaagd glasStandaard gelaagd glas is in diverse diktes en kleuren verkrijgbaar. Het wordt onder andere toegepast op plaatsen waar extra inbraakpreventie gewenst is.  
 
 
Kogelwerend gelaagd glas Kogelwerend gelaagd glas
Gelaagd glas kan dienen als kogelwerend glas. 23 mm dik gelaagd glas met een speciale folie kan al kogelwerend zijn tegen een 9 mm pistool. Tegen zwaardere wapens is vanzelfsprekend dikker glas noodzakelijk.
 
 
Beloopbaar gelaagd glas Beloopbaar gelaagd glas
Gelaagd glas wordt veel verwerkt in vloeren. Door de grote draagkracht van gelaagd glas is het mogelijk het glas veilig met veel gewicht te belasten. Door toepassing van speciale (hard-) glassoorten in het gelaagde glas verschijnen er niet snel krassen en/of andere beschadigingen in het glas.
 

Ventilatieroosters

Tevens kunnen wij u alle soorten ventilatieroosters voor uw woning leveren. Roosters van verschillende fabrikanten in zowel zichtbaar als onzichtbaar ventileren zoals:

 • BUVA; HR-roosters, Topstream roosters
 • Aralco; Junior Easy Clean
 • DUCO; Ducoton, Ducotop

Deze kunnen in verschillende behandelingen worden geleverd, zoals blank geanodiseerd en alle RAL-kleuren.